ASIGURARI RCAIncheie o asigurare RCA la cele mai bune preturi prin Asigurari 24 si Plati Online.

Solicita acum o oferta si vei primi cel mai complet pachet de servicii la cel mai bun pret.

*diferenta dintre cea mai mare cotatie standard si cea mai mica cotatie Asigurari24


Asigurare RCA

O asigurare RCA este, conform definitiei, o polita ce permite despagubirea persoanelor care au fost prejudiciate din cauza producerii unui accident rutier. Compania de asigurari care a emis polita de asigurare RCA va despagubi persoanele prejudiciate, indiferent daca vorbim despre persoane juridice sau fizice, acoperind astfel daunele produse: vatamari corporale, daune materiale, samd.

In cazul unei asigurari RCA obisnuite, persoanele din a caror vina s-a produs accidentul auto nu vor fi despagubite; aceasta polita va despagubi doar partea care nu a fost gasita vinovata de producerea accidentului auto. Evident, exista si polite de asigurare care pot despagubi si persoana sau persoanele responsabile pentru producerea accidentului rutier; daca va intereseaza o astfel de polita va rugam sa accesati pagina CASCO ieftin a acestui site.

Totusi, faptul ca ati cumparat o asigurare Casco nu este suficient; conform legilor tarii, care sunt inspirate din reglementarile comisiilor de asigurari la nivelul Uniunii Europene, orice posesor al unui autovehicul este obligat sa cumpere o asigurare RCA in cazul in care intentioneaza sa foloseasca acel autovehicul pe un drum public. Mai mult, este de asemenea obligatoriu ca vigneta primita sa fie aplicata pe parbriz, intr-un loc in care sa fie vizibila cat mai usor.

Dincolo de pretul platit pentru ea, o polita de asigurare RCA se poate dovedi a fi foarte utila, pentru ca ii permite oricarei persoane, indiferent de situatia sa materiala, sa-l despagubeasca pe cel pagubit, urmand ca toate celelalte costuri aferente repararii propriei masini sa fie suportate fie din fonduri proprii, fie de o companie de asigurari, in cazul in care persoana vinovata de producerea accidentului este posesoarea unei polite de asigurare Casco.

Asigurari RCA - informatii utile

Persoanele care isi cumpara un autoturism nou pot (si chiar le recomandam acest lucru) sa isi cumpere o polita de asigurare RCA direct de la firma care le-a vandut masina. Motivul aceste recomandari este lesne de inteles: cumparand polita RCA direct de la vanzatorul masinii, veti beneficia de protectie chiar de la primul drum facut cu noua dvs. masina.

Totusi, destul de putine persoane cumpara masini noi in aceasta perioada; in acest caz trebuie sa stiti ca desi vechiul proprietar al masinii are (probabil) o polita de asigurari RCA valida, aceasta nu va este de niciun folos, asa ca va trebui sa va cumparati o polita de asigurari. Nu ignorati acest aspect, pentru ca noul numar provizoriu va fi eliberat doar atunci cand demonstrati ca v-ati cumparat propria polita RCA.
Pe de alta parte, daca dvs. sunteti cel care vinde autoturismul, puteti sa va recuperati o parte din contravaloarea vechii polite contactand compania de asigurari si anuntand-o ca ati renuntat la masina pe care o aveati. Incepand cu anul 2012, politele de asigurare au fost emise in format electronic; acest lucru simplifica procesul de colectare a datelor si (mai ales) de reinnoire al politelor de asigurari. Pentru a beneficia de protectie in cazul producerii unui accident, este important sa va asigurati ca polita dvs. este actualizata in fiecare an; altfel, nu va va fi de niciun folos. Din fericire, cativa dintre furnizorii de polite de asigurari - inclusiv Asigurari 24 - ofera un serviciu gratuit care va va anunta ca valabilitatea politei respective se apropie de sfarsit in timp util, inainte ca polita pe care o aveti sa expire.

Ce se intampla atunci cand polita expira iar proprietarul ei uita sa o reinnoiasca? In cazul in care se produce un accident auto, proprietarul autoturismului care a fost gasit vinovat de producerea accidentului va suporta costurile aferente reparatiilor tuturor masinilor implicate in accident.
Mai mult, daca ati uitat sa va reinnoiti polita de asigurare riscati sa fiti amendat, iar certificatul de inmatriculare al masinii va fi retinut, deci nu va veti mai putea folosi autoturismul.
Evident, chiar si atunci cand dispunem de o polita de asigurare RCA valida, aceasta nu poate acoperi absolut orice paguba, indiferent de valoarea ei. Companiile de asigurari vor limita suma pe care o platesc, desi, ce-i drept, limita aceasta poate ajunge in anumite situatii pana la un milion de euro, o valoare care pare suficient de mare pentru a-i despagubi pe toti cei implicati in accident. Totusi, in situatii grave care conduc la vatamari corporale sau chiar decese, suma nu mai pare chiar atat de mare, iar despagubirile se vor imparti intre cei care au avut de suferit in urma accidentului rutier.

Ca membra a Uniunii Europene, tara noastra are parte de mai multe avantaje, de care se pot bucura toti soferii care calatoresc in Europa. Astfel, o asigurare RCA valida poate acoperi nu numai pagubele produse in Romania, ci si potentialele pagube produse pe teritoriul unei alte tari membre U.E. Evident, este intotdeauna bine sa verificati impreuna cu compania de asigurari care sunt tarile europene in care beneficiati de acoperire; de obicei, puteti extinde lista acestor tari prin plata unei taxe suplimentare.

Care este costul unei asigurari RCA? Atunci cand lucrati cu o anumita companie de asigurari, veti avea la dispozitie un numar restrans de optiuni, adica doar politele oferite de compania respectiva. Din aceasta cauza este mult mai bine sa lucrati cu un broker de asigurari ca Asigurari 24, pentru a avea acces la o larga paleta de oferte si pentru a gasi astfel un compromis optim pret / calitate pentru polita care va intereseaza, indiferent daca vorbim despre o asigurare auto sau de alt tip.

Asa cum multi stiu, pretul politelor de asigurari difera de la o companie la alta, in functie de optiunile alese si (bineinteles) de comisionul companiei de asigurari. Asta inseamna ca trebuie sa studiati cu atentie ofertele pe care le primiti, tinand cont si de faptul ca asigurarea care are cel mai mic pret nu este intotdeauna la fel de utila ca asigurarea mai scumpa. Deseori, o asigurare mai scumpa poate oferi beneficii suplimentare, spre exemplu sume asigurate mai mari decat cele obisnuite.

Alti factori importanti care influenteaza tarifele RCA sunt varsta pe care o are soferul, orasul in care isi are acesta resedinta, tipul autoturismului asigurat si (nu in ultimul rand) numarul accidentelor de circulatie produse in ultimii ani.

La fel ca in majoritatea tarilor civilizate, si in Romania a fost introdus cu ceva vreme in urma sistemul bonus-malus, care premiaza, respectiv penalizeaza soferul in functie de numarul de accidente produse de acesta. In mod practic, asiguratorul va cere o suma mai mare pentru aceeasi polita de asigurari RCA, in cazul in care soferul respectiv a cauzat, prin comportamentul sau neglijent, unul sau mai multe accidente in ultima perioada. Pe de alta parte, sistemul bonus-malus ii premiaza pe soferii atenti, care nu au produs accidente rutiere in ultimul an, oferindu-le polite RCA la preturi reduse fata de cele obisnuite.

Din fericire, reducerile de pret datorate sistemului bonus-malus sunt cumulative; se poate ajunge astfel la situatia in care, dupa cativa ani, un sofer grijuliu sa plateasca doar jumatate din pretul standard al unei polite RCA, iar altul neatent sa plateasca o suma dubla fata de cea obisnuita.

Asigurare RCA - cum o folosim

Cum folositi o polita de asigurari RCA? Incepeti prin a retine cat mai multe informatii despre autoturismul sau autoturismele implicate in accident: data, ora, numarul de inmatriculare, seria si numarul politei de asigurare RCA a celuilalt autoturism, etc. Din fericire, multe dintre telefoanele mobile pe care le avem includ si o camera foto, permitandu-ne astfel sa facem fotografii utile.

De asemenea, nu uitati sa aflati si sa notati numerele de telefon ale soferilor, martorilor, samd. Daca accidentul este grav sau daca in accident sunt implicate minim trei autovehicule, se va completa in mod obligatoriu o declaratie la o sectie de politie apropiata; in caz contrar, pentru accidente usoare, se va folosi formularul de constatare amiabila, care a intrat in vigoare de cativa ani si este folosit in cazul accidentelor care nu au condus la vatamari corporale.

Anumite companii de asigurari ofera o mai mare flexibilitate, permitandu-le soferilor sa isi repare autoturismele fie la un service partener al companiei de asigurari, fie la unitatea service aleasa de client. In cazul in care va surade ultima optiune, este bine sa va asigurati ca firma de asigurari pe care ati ales-o va permite sa faceti acest lucru.

Firma Asigurari 24, proprietara acestui site web, este un broker de asigurari care are acces direct la toate politele RCA oferite de principalii asiguratori romani. Completand datele necesare din formularul de mai sus veti primi mai multe oferte personalizate si veti putea astfel sa cumparati o asigurare care nu este doar necesara, conform legilor in vigoare, ci este si utila, dovedindu-si valoare in cazul producerii oricarui eveniment nedorit. • Groupama Asigurari
 • Astra Asigurari
 • Euroins
 • Allianz Tiriac
 • Asirom
 • UNIQA Asigurari
 • Generali Asigurari
 • Omniasig
 • City Insurance
 • ABC Asig
 • Carpatica Asigurari
 • Garanta Asigurari
 • CertAsig
 • Platinum Asigurari