ASIGURARI CALATORIENu uita sa inchei asigurarea de calatorie atunci cand pleci in vacanta sau intr-o calatorie de afaceri.

Bagaje pierdute, evenimente neprevazute, accidente, imbolnaviri neasteptate, toate pot fi asigurate cu o polita

Completeaza formularul alaturat si primeste direct pe mail asigurarea aleasa de tine.

Asigurari de calatorie

Pagina de asigurari de calatorie a site-ului Asigurari 24 va ofera posibilitatea de a comanda o polita de asigurare rapid si usor, prin completarea formularului de mai sus.

Indiferent daca vorbim despre o vacanta mult asteptata sau despre o calatorie de afaceri, cumpararea unei polite de asigurari este o decizie inteleapta. Evitam astfel consecintele neplacute care pot aparea ca urmare a producerii unui eveniment neprevazut si nedorit, indiferent daca este vorba despre o urgenta medicala sau despre pierderea bagajelor.

Nu in ultimul rand, existenta unei asigurari de calatorie ne ajuta sa calatorim linistiti, stiind ca suntem in siguranta si eliminand astfel o sursa inutila de stres. In plus, pentru ca sumele platite pentru o astfel de asigurare sunt foarte mici in raport cu costurile vacantelor, n-are niciun rost sa incercam sa economisim o suma mica de bani, riscand sa platim mult mai mult in cazul unui incident neasteptat.

Incercati sa priviti cumpararea unei asigurari de calatorie ca pe o investitie in linistea si siguranta dvs, pentru ca exact asta si este! Din pacate, fiecare dintre noi se poate imbolnavi pe neasteptate, iar sumele platite pentru serviciile oferite de spitalele din strainatate sunt extrem de mari in comparatie cu cele pe care am fi nevoiti sa le platim in Romania.

Prin achizitionarea unei asigurari de calatorie aveti siguranta ca nu veti scoate niciun ban din buzunar in cazul unei urgente medicale, nici macar pentru o scurta perioada de timp; decontarea tuturor cheltuielilor se va face direct intre asiguratorul dvs. si compania de asigurari partenera din strainatate. Iar in cazul in care medicul va recomanda sa cumparati anumite medicamente, costul acestora va va fi rambursat rapid.

Din momenul aderarii tarii noastre la U.E, toti cetatenii romani beneficiaza de asistenta si tratament in cazul producerii unor urgente medicale. Vorbim aici despre incidente neprevazute petrecute pe teritoriul oricarei tari membre a Uniunii Europene sau al Elvetiei.

In aceste conditii, s-ar putea ca unii dintre dvs. sa se intrebe daca mai are rost cumpararea unei asigurari de calatorie sau nu. Raspunsul este simplu: prin cumpararea unei astfel de polite de asigurari, veti avea acces nu numai la spitalele si clinicile publice, dar si la cele particulare, care sunt de obicei mai bine dotate si mai numeroase decat cele sustinute de stat.

In plus, o astfel de polita de asigurari este valabila in aproape toate tarile lumii, nu doar in tarile care sunt membre ale U.E. Nu in ultimul rand, atunci cand cumparati o asigurare de calatorie, veti beneficia de asistenta din partea asiguratorului oricand este necesar, indiferent care este ziua sau ora la care aveti nevoie de ajutor specializat.

De cele mai multe ori, o asigurare de calatorie asigura o larga foarte paleta de servicii: acopera costurile aferente pierderii bagajelor, intarzierii lor, furtului sau pierderii documentelor, transportul medical de urgenta, servicii medicale (consultatii, tratament, interventii chirurgicale, tratament dentar) samd.

Asigurari de calatorie - sfaturi practice

Cumpararea unei polite de asigurare de calatorie este foarte simpla; completati formularul aflat in partea superioara a acestei pagini si veti primi mai multe oferte de pret provenind de la asiguratorii recomandati de brokerul Asigurari 24.

Plata politei se poate face si online, caz in care durata procesului se reduce in mod semnificativ. In plus, polita se poate elibera si in format electronic, asa ca nu va trebui decat sa o tipariti; evident, pentru a o putea folosi in caz de nevoie trebuie sa va asigurati ca nu ati uitat-o acasa.

Exista si situatii in care nu veti putea beneficia de asistenta medicala gratuita. In cazul incidentelor produse ca urmare a consumului de alcool si droguri, sinuciderilor, situatiile exceptionale (razboaie, revolutii, etc) nu veti primi despagubiri. La fel, nu sunt suportate cheltuielile medicale aferente bolilor existente, tratamentelor estetice, bolilor venerice, etc.

In cazul producerii unui accident sau a unei imbolnaviri, va trebui sa raportati imediat urgenta medicala respectiva companiei care ofera asistenta medicala. Asiguratorul roman poate fi contactat si la intoarcerea in tara, cu conditia ca acest lucru sa se faca in termen de maxim 3-4 zile.

Daca ati cheltuit bani din propriul buzunar, puteti sa-i recuperati completand o declaratie care include o descriere a urgentei respective, numarul politei de asigurare, valoarea sumei cheltuite, eventualele documente medicale necesare si facturile / chitantele emise. Fiecare asigurator va poate cere in plus alte cateva documente care ii sunt necesare pentru rezolvarea favorabila a cererii dvs: copii ale retetelor, alte bonuri fiscale, etc. Se poate intampla si ca asiguratorul sa va ceara o traducere legalizata a documentelor pe care le aveti.

Uneori este posibil ca anumite incidente sa va impiedice sa plecati in vacanta pe care ati planificat-o de atata vreme. Astfel de situatii sunt, spre exemplu, cele care au de-a face cu imbolnavirile brusce. La fel, este posibil ca agentia de turism (sau chiar compania aeriana) sa dea faliment, lasandu-va astfel in posesia unor bilete care nu mai valoreaza nimic sau facandu-va sa ajungeti mai tarziu la destinatie. Alteori nu mai putem pleca in vacanta mult dorita din cauza ca am pierdut sau ne-au fost furate anumite documente.

Daca va ganditi ca riscurile de mai sus sunt reale, va veti bucura sa aflati ca multe dintre asigurarile de calatorie le pot acoperi fara nicio problema; tot ce trebuie sa faceti este sa-i spuneti brokerului de asigurari care sunt serviciile de care vreti sa puteti dispune in caz de nevoie.

In general, asigurarile de calatorie se incheie pentru o durata de timp care poate varia de la 2 zile la 1 an; se recomanda ca varsta persoanelor asigurate sa nu depaseasca 70 de ani, desi exista polite de asigurari destinate celor care au depasit aceasta varsta.

Sumele asigurate variaza in general intre 3.000 si 100.000 de euro, pretul standard al unei asigurari de calatorie fiind in general de aproximativ unu la mie (nu 1%!) din valoarea sumei asigurate. Asta inseamna ca pentru o asigurare de 50.000 de euro, suficient de mare ca sa asigure acoperirea integrala a costurilor aferente celor mai multe urgente medicale, vom plati o suma de aproximativ 50 de euro. Este doar un exemplu, pentru ca suma pe care o veti plati in final pentru polita de asigurare depinde de durata calatoriei, destinatie si varsta pe care o aveti.

Cateva tari sunt excluse din lista celor unde veti beneficia de asigurarea de calatorie; vorbim aici despre Irak, Cuba, samd. Discutati cu brokerul dvs. si aflati daca tara sau tarile pe care intentionati sa le vizitati sunt incluse in lista companiei de la care doriti sa cumparati polita respectiva.

Nu uitati ca exista si categorii speciale de asigurari de calatorie, cum ar fi cele destinate pasionatilor de sporturi. Evident, amatorii de sporturi extreme sunt expusi accidentelor intr-un procent mult mai mare decat ceilalti turisti, asa ca si preturile asigurarilor care le sunt destinate vor fi mai mari.

Exista din fericire si posibilitatea incheierii unei polite de asigurari de calatorie dupa momentul plecarii. Aceasta optiune se va dovedi de mare folos in cazul in care ati uitat sa va faceti o asigurare inainte de a pleca, sau daca asigurarea existenta a expirat. In aceasta situatie, cea mai rapida si convenabila optiune de plata este cea oferita de cardul bancar. • Groupama Asigurari
 • Astra Asigurari
 • Euroins
 • Allianz Tiriac
 • Asirom
 • UNIQA Asigurari
 • Generali Asigurari
 • Omniasig
 • City Insurance
 • ABC Asig
 • Carpatica Asigurari
 • Garanta Asigurari
 • CertAsig
 • Platinum Asigurari