Stiri Asigurari Mai 2013

O dovada a dorintei de expansiune pe piata asigurarilor vine din partea companiei Astra Asigurari, care planuieste sa deschida mai multe birouri in cateva tari din America Latina. Compania romaneasca a primit de curand o evaluare favorabila din partea unei firme specializate de evaluare a performantei in domeniul asigurarilor.

Cu putina vreme in urma, compania Pacific Rating Credit a acordat companiei romanesti un rating AA+.  Acest rating se ofera companiilor care isi respecta conditiile contractuale, au lichiditati suficiente si o profitabilitate foarte buna, prezinta un factor de risc minim si au un impact pozitiv in dezvoltarea locala a economiei. Acestea au fost principalele argumente folosite de cei de la Pacific Credit Rating pentru a explica evaluarea facuta companiei romanestei Astra Asigurari.

asigurari mai 2013In noul context, Astra Asigurari va emite polite in Romania si (prin intermedul unor brokeri) le va vinde pe piata de asigurari latino americana. In prima faza vor fi vandute polite de asigurare in Ecuador, Peru, Columbia si Bolivia. Este interesant de stiut ca prima sucursala externa a companiei Astra a fost deschisa in anul 2010 in Ungaria si a avut in 2011 venituri de peste 65 milioane lei. Cea de-a doua sucursala a fost infiintata la Bratislava, un birou Astra existand in prezent si in Germania.

O alta cercetare efectuata pe piata asigurarilor din Romania spre sfarsitul anului trecut a vizat realizarea unei radiografii a relatiilor companiior de asigurari cu clientii romani, cu scopul gasirii acelor zone care ar trebui imbunatatite.

Cercetarea a fost facuta de celebra Mystery Shopping Agency. Intre datele obtinute din piata de asigurari, au reiesit mai multe concluzii interesante. Astfel, ariile care privesc modul de preluare a apelului si incheierea apelului au fost considerate a avea cele mai bune rezultate, pentru ca agentii s-au prezentat si au adresat intrebari deschise, au manifestat deschis dorinta de a ajuta clientul, au exprimat dorinta de a prelua si eventualele apeluri viitoare si au exprimat formule de salut personalizate la incheierea convorbirii. Conform Mystery Shopping, arrile care necesita imbunatatire sunt cele legate de cunoasterea produsului, identificarea nevoilor clientului si interactiunea emotionala cu acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>