Stiri Asigurari Aprilie 2013

Frauda, indisciplina la volan si lipsa asigurarilor sunt principalele probleme cu care se confrunta asiguratorii pe domeniul auto, este de parere Muzaffer Aktas, director la Willis Re UK. Specialistul a oferit mai multe informatii cu prilejul Forumului de Asigurare International 2013 care a avut loc la inceputul lunii martie la Istanbul.

Problema fraudei, este de parere Muzaffer Aktas, a fost mult dezbatuta pana in prezent, dar este destul de greu de eliminat atata vreme cat imbraca forme dintre cele mai diverse, ajungandu-se uneori si la situatii in care fraudele sunt comise chiar de catre asiguratori.

In ceea ce priveste problemele cauzate de soferi, s-a adus in discutie atat usurinta cu care sunt acordate permisele de conducere, precum si numarul mare de incalcari ale regulamentului pe care un sofer le face pana in momentul suspendarii carnetului de conducere.

Spre exemplu, in unele dintre statele europene circula pe strazi multe masini care nu sunt asigurate, iar acesta este considerat a fi un aspect foarte important, care trebuie rezolvat cat mai rapid.

Stiri interne

Incepand cu luna februarie a acestui an, cei care au contracte de asigurare semnate cu Allianz Tiriac pot folosi un sistem de notificare online pentru politele de asigurare a locuintelor si autovehiculelor.

asigurari apr 2013

Sistemul integrat online este unic pe piata romaneasca in acest moment. Practic, asiguratii vor putea folosi calculatorul personal pentru a face o programare de constatare a daunelor casei sau masinii personale; in acest mod, timpul de asteptare la centrele de constatare va fi redus in mod semnificativ.

Directorul Operatiuni al Allianz Tiriac este convins ca in acest mod valoarea serviciilor oferite de compania sa va creste, deoarece clientii sunt serviti mult mai repede si mai eficient ca inainte. Aproximativ 150 de sedii Allianz vor fi incluse in faza initiala a acestui program, dupa ce sistemul a fost testat vreme de o luna in cadrul unui proiect pilot, in trei sucursale din Bucuresti.

Numarul de polite de asigurari de sanatate si viata va creste in 2013, conform reprezentantilor ASTRA Asigurari. Astra este pentru al treilea an consecutiv liderul pe piata asigurarilor de sanatate si viata.

Reprezentantii companiei au declarat ca anul acesta se vor concentra pe mentinerea pozitiei de lider pe piata asigurarilor din Romania si in acelasi timp vor imbunatati calitatea serviciilor oferite asiguratilor. Se doreste si o dezvoltare a segmentului asigurarilor de viata si sanatate, property dar si CASCO.

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care face posibil ca proprietarii masinilor sa poata asista la lucrarile de reparatii in service-urilor auto. Proprietarii de autoturisme vor putea urmari in direct operatiunile de service, iar in cazul in care acestia nu sunt multumiti, pot depune reclamatii la RAR.

In cazul in care service-ul nu ii ofera clientului aceasta posibilitate, atunci acesta are dreptul de a nu semna receptia reparatiilor la masina proprie. Daca RAR primeste cinci reclamatii cu privire la calitatea defectuoasa a serviciilor prestate de o anumita unitate service, poate dispune un audit la acea unitate.

Avand in vedere faptul ca autorizatia de functionare poate fi retrasa in urma reclamatiilor, autoritatile spera sa responsabilizeze activitatile service-urile auto si deci calitatea lucrarilor efectuate sa creasca.

Managerii principalelor companii de asigurare din Romania sunt de parere ca anul 2013 ar putea duce la o crestere a burselor subscrise. Evident, o explicatie a acestui fapt ar putea fi data de cresterea tarifelor politelor RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>